www.belgium.be Logo of the federal government

Een NIS-incident melden

Een NIS-incident melden

Indien u een aanbieder van essentiële diensten die niet onder het toezicht staat van de Nationale Bank van België of een digitaledienstverlener bent dient u de NIS-wet van 7 april 2019 te volgen voor het melden van NIS-incidenten.

In de eerste plaats dient u gebruik te maken van het meldingsplatform dat is voorzien om een NIS-incident te melden (https://nis-incident.be)

Indien dit platform niet beschikbaar is (vanwege technische of andere problemen) kunt u nog steeds een NIS-incident melden door gebruik te maken van de procedure die hieronder wordt beschreven:

  1. Download het NIS-incident formulier (NL – FR – EN downloadlinks onderaan)
  2. Vul dit document in en verzend dit via mail naar cert@cert.be (Indien mogelijk raden we aan om gebruik te maken van PGP-encryptie om dit document te versturen.)
  3. CERT.be zal na ontvangst van de notificatie deze zo snel mogelijk doorsturen naar het Nationaal Crisiscentrum en de bevoegde sectorale overheid.

Indien u dringend hulp nodig heeft bij een incident raden wij u aan om meteen ook telefonisch contact op te nemen met Cert.be ( +32 (0)2 501 05 60 )