www.belgium.be Logo of the federal government
Belgian Red Daemons
Belgian Red Daemons

Vandaag vertrekken onze Belgian Red Daemons naar Praag om ons land te vertegenwoordigen op de jaarlijkse European Cyber Security Challenge (ECSC 2021). Ze nemen het op tegen teams uit 21 andere Europese landen.  Drie dagen lang zullen ze puzzelen en hun hersenen breken over uiteenlopende beveiligingsproblemen die hun kennis op de proef stellen over onder andere cryptografie, reverse engineering, netwerkbeveiliging en analyse van forensisch onderzoek.

Volg de Belgian Red Daemons

Belgian Red Daemons

Nieuwsgierig hoe ze zich voorbereiden en de challenge beleven? Volg de Belgian Red Daemons op social media:

België stuurt opnieuw een team van getalenteerde cybersecurity-studenten om het op te nemen tegen 21 andere teams in de European Cyber Security Challenge. Wij zijn er zeker van dat zij België waardig zullen vertegenwoordigen en eens te meer zullen bewijzen dat ons land fier kan zijn op haar veelbelovend jong talent. Als nationale autoriteit op vlak van cyberveiligheid kan het CCB dergelijke initiatieven alleen maar steunen. Het is een unieke kans om de cyberexperts van morgen in de kijker te zetten en om op Europees niveau de kwaliteit van onze programma's aan te tonen. Go Belgian Red Daemons!

Phédra Clouner, adjunct-directrice Centrum voor Cybersecurity België

Ik ben zeer blij dat we dit jaar kunnen deelnemen met een bijzonder sterk team. Ik geloof dat we er in geslaagd zijn om dankzij de flexibiliteit van onze jonge talenten en de inzet van de juiste vakspecialisten dit team nog een extra boost te geven. Deze initiatieven zijn zeer belangrijk om de IT securitysector in de spotlights te zetten. Door ons vakgebied aantrekkelijk en bekend te maken, moedigen we studenten aan studies aan te vatten in cyberveiligheid. En dat is nodig: de juiste profielen in ons land beschermen wereldwijd de technologieën van morgen. Wij kijken alvast uit naar ECSC2021 ft. The Belgian Red Daemons!

Nik Du Bois, expert Centrum voor Cybersecurity België & Red Daemons coach

We zijn blij dat we in de afgelopen 2 jaar de Cyber Security Challenge Belgium (CSCBE) onder moeilijke omstandigheden toch hebben kunnen organiseren als een online event. Veel studenten hebben zich kunnen bewijzen in de moeilijke uitdagingen, zowel op technisch vlak als in het samenwerken als een team. Wij wensen het Belgian Red Daemons team veel succes en zijn alvast bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie gepland voor maart 2022.

Sebastien Deleersnyder (Toreon) & Vincent Defrenne (NVISO)

Facts and figures ECSC 2021

  • De 10 deelnemers (en 2 reservespelers) zijn de winnaars van CSCBE 2020 en best scorende deelnemers van 2021
  • Teamleader en technische coach: Nik Du Bois (CCB)
  • Coach: Jeroen Beckers (NVISO)
  • Team advisors: Annika Ten Velden (NVISO) en Caroline Breure (CCB)