www.belgium.be Logo of the federal government

Rapporten en gidsen

Kwetsbaarheden rapport 2020

Paper
Dit document geeft een overzicht en beoordeling van verschillende kwetsbaarheidsrapporten en helpt bij het prioriteren van acties.
Ransomware

Ransomware: bescherming en preventie

Paper
Via dit document willen we een duidelijk overzicht ter beschikking stellen van de maatregelen die je kan treffen om je te beschermen tegen ransomware.
Ransomware

Ransomware, een use-casegebaseerde aanpak (Ryuk & LockerGoga)

Paper
De bedoeling van dit document is om een korte introductie te geven over ransomware, en duiding te geven over algemene technieken, tactieken en procedures (TTP's) die worden gebruikt in een ransomwarecampagne.
TRISIS

Trisis malware

Paper
TRISIS is een malwarevariant die zich richt op Schneider Electric Triconex Safety Instrumented System (SIS) controllers. De laatste tijd is het gebruik van deze malwarevariant toegenomen.
veilig online

Veilig online tijdens de verkiezingscampagne

Paper
Verkiezingen zijn een cruciaal element in het democratisch proces. Terreurgroepen, criminelen of instanties met politieke motieven kunnen proberen de verkiezingsresultaten te beïnvloeden. Bij CERT.be kunnen politieke partijen cyberincidenten melden.
Cryptojacking

Cryptojacking. Wat is het en waarom is het belangrijk?

Paper
Enige tijd geleden merkten wij een nieuw fenomeen op: cryptojacking. In dit document bespreken we de fenomenen in-browser mining en cryptojacking.

Referentiegids cyberveiligheid

Paper
Deze referentiegids is een online tool om je organisatie te gidsen naar een betere cyberveiligheidsstrategie. 
CEO-Fraude

CEO Fraude, beter voorkomen dan betalen

Paper
Het document 'CEO fraude - beter voorkomen dan betalen' biedt enkele handige tips om CEO fraude te herkennen en voorkomen.
DDOS

DDoS: proactive and reactive measures

Paper
Met een DDoS-aanval of een distributed denial-of-service-aanval wordt geprobeerd een webserver onderuit te halen door hem te overladen met een zeer groot aantal paginaverzoeken.