www.belgium.be Logo of the federal government

Waarschuwingen

Opgepast voor de Boothole kwetsbaarheid

Alert
De bedoeling van deze waarschuwing is de aandacht te vestigen op de kwetsbaarheid die "BootHole" wordt genoemd. Het is een wereldwijde kwetsbaarheid die in een breed scala aan producten affecteert.

CCB WAARSCHUWT VOOR POTENTIËLE RANSOMWARE-AANVAL

Alert
Het CCB heeft uit betrouwbare bron informatie ontvangen die wijst op een niet-geïdentificeerde kwetsbaarheid in DrayTek-routers, waardoor ransomware-aanvallers toegang zouden krijgen tot duizenden bedrijfsnetwerken wereldwijd.

Wees waakzaam voor factuurfraude!

Alert
Factuurfraude bij bedrijven is geen nieuw fenomeen maar recent krijgt CERT.be, de operationele dienst van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), meer meldingen van deze manier van oplichting.

Veilig online in tijden van COVID-19

Alert
Richtlijnen om het bewustzijn te vergroten over malware en misinformatiecampagnes die worden gegenereerd als gevolg van de COVID-19-infecties op wereldschaal.

Belangrijke beschermingsmaatregelen tegen Ransomware-aanvallen

Alert
Het aantal slachtoffers van ransomware in België neemt toe. Omdat de juiste beschermende maatregelen je organisatie veel ellende kunnen besparen, zetten we de belangrijkste stappen op een rijtje.

Laat België niet lamleggen door ransomware!

Alert
Ransomware is bezig aan een opmars, maar bescherming is mogelijk. Lees hier wat je kan doen om je te beschermen.
Citrix

Waarschuwing: Belangrijke kwetsbaarheid in Citrix ADC

Alert
Wij raden gebruikers van Citrix-applicaties aan om de adviezen van Citrix op de voet te volgen.
Windows 7

Besturingssystemen Windows 7 en Windows XP niet langer veilig

Alert
Op 14 januari 2020 zet Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 stop. Wij raden gebruikers van Microsoft Windows 7, en ook Windows 8, Vista, 2000 en XP aan om snel actie te ondernemen.
Microsoftscam

Opgepast voor oplichters die zich voordoen als technici van een computerfirma

Alert
Wantrouw altijd telefoons van bedrijven die je vragen om een aantal acties uit te voeren op je computer. Microsoft, Apple of andere computerbedrijven zullen je niet ongevraagd contacteren om een probleem te melden.