www.belgium.be Logo of the federal government
News

Oktober: maand van de cybersecurity

In het kader van de European Cyber Security Month lanceren wij voor de vijfde keer een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. We gaan opnieuw de strijd aan tegen phishing.

Phishing blijft het grootste cyberveiligheidsprobleem voor burgers in België. Het is een belangrijke toegangspoort voor cybercriminelen tot toestellen en informaticasystemen. Dit jaar (januari – september) ontvingen we al meer dan 1 miljoen berichten op [email protected]. Vorig jaar waren er dat, verspreid over het hele jaar, 648.000. We zien dit jaar een grote stijging.

“Phishing wordt door cybercriminelen gebruikt om malware te verspreiden, persoonlijke gegevens te bemachtigen en geld te stelen. Door de Belgische bevolking weerbaar te maken tegen phishing vangen we als het ware drie vliegen in één klap. Hoe meer berichten we ontvangen via [email protected], hoe meer valse websites we kunnen blokkeren. Hoe sneller mensen ons verdachte berichten toesturen, hoe sneller we die valse websites blokkeren, waardoor er minder slachtoffers vallen. Wij vragen de Belgische bevolking dan ook om verdachte berichten te blijven doorsturen naar [email protected]” 

- Miguel De Bruycker, directeur CCB

Tijdens de campagnemaand oktober willen we de aandacht vestigen op het thema via radiospotjes, filmpjes op social media, banners en andere campagnematerialen. Meer info op de campagnewebsite. We krijgen hiervoor de steun van meer dan 500 partners.