www.belgium.be Logo of the federal government
Document

Wat is Triada?

Triada is een Trojan voor Android die gebruik maakt van geavanceerde technologie om onopgemerkt te blijven en wordt gebruikt om informatie te verzamelen over het geïnfecteerde apparaat en aanvullende ongewenste trojans binnen te brengen. Het virus probeert ook geld te stelen door in-app aankopen te onderscheppen.

Hoe kan ik het geïnfecteerde apparaat identificeren?

Recente anti-virusoplossingen van Android kunnen de Triadamalware detecteren.

Hoe kan ik Triada verwijderen?

Aangezien Triada meestal diepgeworteld is in het Androidsysteem is de beste manier om het te verwijderen het uitvoeren van een fabrieksreset. Als je de fabrieksreset hebt uitgevoerd, zorg er dan voor dat je niet automatisch alle eerder geïnstalleerde applicaties opnieuw laadt, omdat dit hoogstwaarschijnlijk ook de malware opnieuw zal laden. Herstel het apparaat dus vanaf een niet-recente back-up of installeer uw toepassingen handmatig.

Hoe beschermt u zichzelf tegen Triada?

Triada wordt meestal samen met andere toepassingen verpakt. Zorg er daarom voor dat u alleen applicaties installeert uit de officiële Google Play Store en niet uit bronnen van derden.

Recente antivirusoplossingen van Android zijn nu in staat om de Triada-modules te detecteren. U kunt deze dus gebruiken om te controleren of de malware is verwijderd.