www.belgium.be Logo of the federal government
DDOS
Paper

Hoe je organisatie beschermen tegen een DDoS-aanval?

Adviezen om kleine en middelgrote organisaties te beschermen tegen DDoS-aanvallen

Een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval is een cyberaanval met als doel het normale verkeer van een bepaalde dienst verstoren. In organisaties en bedrijven kan dit een grote impact hebben op de werking. Het is dus van groot belang beschermd te zijn tegen DDoS aanvallen.

Dit document is bedoeld als gids voor IT-verantwoordelijken in kleine en middelgrote organisaties en bedrijven om hen te informeren en adviseren over mogelijke beschermingsmaatregelen tegen een DDoS aanval. Hieronder wordt er gefocust op DDoS-aanvallen tegen het netwerk van een kleine en middelgrote organisatie, niet tegen een specifiek platform, website of andere online dienst. Het document heeft niet de ambitie om DDoS aanvallen te stoppen, maar tracht een organisatie voor te bereiden op en meer weerbaar te maken tegen DDoS-aanvallen.

Deze gids bestaat uit acties die je als IT-verantwoordelijke van een kleine en middelgrote organisatie zelf kan nemen. De overzichtsfiche op het einde geeft een mooie samenvatting. We raden aan om dit overzicht af te drukken, in te vullen en ergens centraal op te hangen, zodat het actief kan worden gebruikt tijdens een DDoS aanval.